Nu actueel

Het volgende materiaal hebben we nu onderhanden:

  • peuter materiaal

Wie zijn wij

Wij zijn Ed en Nel Huisman, getrouwd en gezegend met 4 kinderen en 6 kleinkinderen. In november 2011 hebben we een Ghanees meisje in huis opgenomen. Inmiddels woont ze niet meer bij ons.

 

In 1993 zijn we vanuit Arnhem naar de Bijlmermeer in Amsterdam verhuisd. Tot 1990 werkte Ed in een orthopedagogisch behandelingsinstituut. Eind jaren '80 merkten we dat de Here een ander plan had met ons leven. We waren al volop betrokken bij evangelisatiewerk. Gaandeweg werd ons duidelijk dat de Here ons riep voor evangelisatiewerk onder kinderen. Hij bevestigde dit o.a. door de mogelijkheid om hiervoor een opleiding voor fulltime kinderevangelisten te gaan volgen in Zwitserland. Ed heeft daarvoor zijn baan in juli 1990 opgezegd. Na deze opleiding begrepen we dat de Here ons riep om in Nederland zendingswerk te gaan doen onder kinderen.

Vanuit Arnhem raakten we, via het IKEG en de AWZ, betrokken bij openlucht kinderevangelisatiewerk in Amsterdam. Er startte een club en wekelijks reden we vanuit Arnhem heen en weer naar Amsterdam om leiding te geven aan deze club. Er ontstond gaandeweg een band met Amsterdam.

Nadat in 1992 een El-Al Boeing neergestort was op een flat in de Bijlmer, wisten we het zeker: dit is de plaats waar de Here ons roept. God voorzag in woonruimte en in financiën om de verhuizing te bekostigen.

Stichting Evangelie Voor Kinderen is een geloofszending. Dit wil zeggen dat we voor alles wat voor werk en gezin nodig is, volledig afhankelijk zijn van giften.

Vanaf januari 2023 krijgen we beide AOW en daardoor hebben we geen financiële ondersteuning meer nodig.


Onze dagelijkse bezigheden werden grotendeels ingevuld door:

  • Organiseren en leiding geven aan Bijbelclubs die wekelijks op verschillende locaties in de Bijlmer gehouden worden. Ter afsluiting van het clubseizoen organiseren we een kamp.
  • Het schrijven en uitwerken van lesmateriaal. Naast het al bestaande materiaal schrijven en ontwerpen we nieuwe lessen en de daarbij benodigde visuele hulpmiddelen en verwerkingen.
  • Het geven van voorlichting en training. Bij verschillende gemeenten zijn we betrokken met instructies over het materiaal en voor advies. Ook geven we cursussen kinderwerk aan club- en zondagsschoolleiding. Maandelijks verzorgen we een demonstratieavond over het materiaal dat de komende weken op de verschillende clubs gebruikt gaat worden.
  • Gebed: Elke maand komen we met de clubleiding, en andere geïnteresseerden, bij elkaar voor gebed. We zien gebed als de drager van het totale werk.

Heeft u vragen, of wilt u meer weten, neem contact met ons op.

email:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.